4 mítosz a tökéletes szexről

Mostanában egyre többször jut eszedbe, vajon létezik-e tökéletes szex, s hogy tényleg összeilletek-e a partnereddel? Legtöbbünk gondolataiban bizony felmerül, hogy valaki mással, vagy valahogy másként tapasztalná meg a földrengető orgazmust.

1. mítosz:
Mindkettőtöknek szexis hangulatban kell lennetek

A szexre alkalmas időnek csupán 15 százalékában kívánjátok mindketten. Rengeteg tényező befolyásolja: a megfelelő időzítés, a hangulatod és az övé, az előjáték, az életedben felmerülő feszültségek, az itim együttléttel kapcsolatos kulturális szokások. Ha ezeket az adódó – nem tökéletes – alkalmakat inkább elszalasztod, ahelyett hogy élveznéd, hogy együtt lehetsz a kedveseddel, az sajnos egy romló kapcsolat jele. Ideális alkalom ritkán van, merészkedj ki a kényelmi zónádból, izgalmas lehet egy új helyszín, egy szexi videó, egy-egy merész vagy pajkos pozíció.
Persze , ha valamelyikőtöknek – esetleg mindkettőtöknek – csak igen ritkán vagy soha nincs kedve az intim együttléthez, forduljatok orvoshoz, terapeutához, hogy az esetleges egészségügyi problémákat kizárhassa.

2. mítosz:
A spontán szex a legjobb

Rohanó életünkkel járó tény: amit nem tervezünk meg előre, azt nem fogjuk megtenni (nem jut rá idő). És ez alól sajnos a szex sem kivétel. Talán mosolyogsz a nagycsaládos amerikai házaspárokról szóló filmeken, ahol megtervezik: szerdán és szombaton este biztos, hogy szex van, egyébként pedig maradnak a lopott percek. De vajon tényleg nem könnyebb úgy tervezni a meghitt estét, hogyha mindketten készülhettek?! Nincs hazacipelt pluszmunka, hirtelen meghívott barátnők vagy éppen anyuka, és a gyerekek is időben ágyba kerülnek. Emlékezz csak vissza, menniyre izgalmas volt a várakozás, milyen sok időt időt szenteltél a készülődésre akkoriban, amikor először mentetek randira?!

3. mítosz:
Hetente legalább háromszor kell szexelni

A rendszeres szex persze táplálja a kapcsolatot, de felmérések is bizonyítják, hogy a legtöbb boldog pár nem szexel mindennap, sőt a heti 2-3 alkalom sem általános. Az egyetlen fontos momentum, hogy mindketten elégedettek legyetek az együttlét gyakoriságával és a minőségével. Ha ez nincs így, akkor szigorúan a hálószobán kívül, kezdeményezz beszélgetést: „aggaszt, hogy már nem szexelünk olyan gyakran”. A szexuális együttlét radikális csökkenése olyan jel kellene hogy legyen, mintha piros zászlókat lengetnének előttetek, vigyázzatok baj lesz! Ugyanakkor ne feledd, az egészséges szexuális élet több, mint önmagában a szex. Egy spontán ölelés, csók, simogatás, a meghitt ölelkezés, mind-mind hozzátartozik.

4. mítosz:
A jó szex hosszú és lassú

Közülünk kevesen engedhetik meg maguknak rendszeresen a hosszan elnyújtott, kényelmes szex luxusát. (Őszintén, a legtöbbünk titokban azt gondolja, hogy ez egy kimerítő nap után egy újabb műszak lenne.) A napi munka utáni fáradtság, a gyerekek, a hazavitt pluszmunka, vagy éppen az esti iskola, esetleg az anyós a másik szobában… Hát, egyik sem a többórás szerelmeskedés elősegítője. Az ideális alkalomra várni azonban csak az egyre ritkább szexhez vezet. Mi lehet a megoldás? A néhány perces pajkos lopott együttlétek feltöltenek energiával, igazi nőnek érzed magad, szép marad a bőröd, és nem utolsó sorban isteni kedved lesz tőle egész nap. Extra izgalomra vágysz? Felejtsétek el a hálószobát. A mosógép tetején, a nappali kanapéján, a zuhany alatt…
Ha pedig megtehetitek, néha utazzatok el a srácok nélkül, vagy őket adjátok „bérbe” a nagyiéknak, éppen csak azért, hogy egymás intim társaságát élvezzétek.

1. Egy felmérésben megkérdezetteteknek csupán 60 százaléka vallja, hogy a szex élvezetes, vidám és része az egészséges életnek.
2. 10 nő közül 3-nak van rendszeres orgazmusa, a férfiaknál 10-ből 6-an érik el mindig a csúcsot.
3. Nem csoda tehát, ha 10 emberből csak 4 elégedett a szexuális életével, s ez a szám egyre csökken az együtt töltött évek növekedésével.

Nagy a veszélye a házasság 1 éven belüli felbomlásának, ha az alábbiak közül több is teljesül:
a. Havonta maximum egy-két szexuális együttlét.
b. A szex már csak kötelesség.
c. Csak akkor bújtok össze, amikorra beterveztétek.
d. Nem érzed szeretkezés után azt a bizonyos meghitt hangulatot.
e. Megszűntek a partnereddel kapcsolatos szexuális fantáziáid.
f. Úgy érzed, már csak te akarod a szexet, a párod nem. Vagy, végső esetben egyikőtök sem.

Vélemény, hozzászólás?